Op reis gaan betekent voor de één: zon, zee en strand. Voor de ander is reizen: sport en natuur of sneeuw en bergen of ... Genieten en loslaten associëren we (bijna) allemaal met reizen. Maar, hoe zorg je ervoor dat je je gezond voedingspatroon niet ...
‘t Zuur
Je hoort regelmatig iemand zeggen, “ik heb last van het zuur”. Dat kan wel eens het resultaat zijn van te veel koffie, een late avond op restaurant met grote porties, stress, ... Toch zijn er ook heel wat mensen die chronisch last hebben van ’t zuur, ...
Wanneer schaapjes tellen niet helpt…
Slapeloosheid of insomnia is het fenomeen waarbij je moeilijk in slaap valt, tijdens de nacht vaak wakker wordt of te vroeg wakker wordt. Slaap is echter ontzettend belangrijk. Tijdens onze slaap zijn er allerlei processen gaande in ons lichaam en br ...
Quinocolat
Chocolade, het is the guilty pleasure van velen. Als je gezonder wilt eten, betekent dat niet noodzakelijk dat je chocolade moet schrappen. Zo is cacao bijvoorbeeld een bron van magnesium. Door te kiezen voor donkere chocolade (min. 75% cacao) en/of ...
Het hoofdorgasme
Migraine is een vasculaire vorm van hoofdpijn: als gevolg van veranderingen in de bloedsomloop in het hoofd treedt de hoofdpijn op. De hoofdpijn concentreert zich meestal rond één van de slapen, achter een oor of nabij een oog. Ook kan er uitstraling ...
Gut says no!
Ik kruiste daarnet iemand op de fiets die momenteel een specifiek dieet volgt. Toen ze benoemde dat ze na lange tijd weer koemelkproducten introduceert, vroeg ik onmiddellijk of ze nog naar het groot toilet kon gaan. Neen, nagel op de kop! Ons stoelg ...
De bonte familie B-vitamines
Vitaminen zijn micronutriënten: ze bevinden zich in heel kleine hoeveelheden in voeding. De meeste vitamines (met enkele uitzonderingen) kunnen we zelf niet aanmaken. We halen ze vooral uit gezonde, gevarieerde en onbewerkte voeding. Door een te eenz ...
Kleur op je bord
Wist je dat je jouw gezondheid kunt ondersteunen door elke dag voor een regenboog aan (plantaardige) voeding te kiezen? Het oog wil ook wat. Een kleurrijke maaltijd biedt, via de ogen, een belangrijke zintuiglijke prikkeling voor de verteringskliere ...
Patatjes, patatjes, patatjes
Misschien is mijn mening over aardappelen als West-Vlaamse boerendochter (noch mijn ouders of grootouders zijn of waren boeren, maar ik vind dat het goed klinkt) sterk gekleurd. Toch wil ik jullie even meenemen in de wondere wereld van de aardappel. ...
Het witte goud of het witte vergif?
Suiker, een gevoelig thema voor de sugar-lovers in onze maatschappij. Het is een product dat een explosieve toename kende de laatste 200 jaar. Daarvoor werd het eeuwenlang nauwelijks geconsumeerd. Het ‘witte goud’ was een luxeproduct. Nu kun je suike ...