220908_steenbruggerosan_heleenbecuwe_LR01
streepjes

Dag baas

Jij runt een succesvol bedrijf. Dat is onder meer te danken aan de grenzeloze inzet van jouw enthousiaste werknemers. Dag na dag geven ze het beste van zichzelf. Door jou. En voor jou. En dat is op zich al een prestatie om u tegen te zeggen. Dat gezegd zijnde, hopelijk vind je het niet erg dat ik meteen tutoyeer. Dat praat wat gemakkelijker.

Sta me toe mezelf even kort voor te stellen:

Ik ben Heleen Becuwe en werk als voedingsdeskundige in praktijk Chiropractor Gent in Gentbrugge. Met multidisciplinaire teams deel ik de missie om mensen te ondersteunen naar (meer) gezondheid. Ik geef voedings- en levensstijladvies vanuit een holistische visie op gezondheid. Dit doe ik telkens op maat van de cliënt, afgestemd op de specifieke vraag die gesteld wordt.

Waar waren we gebleven?

Juist, oeverloze inzet van topwerknemers. Waarom lopen jouw werknemers steeds die extra mile?* Omdat ze weten dat ze er écht toe doen. Want naast zekerheid, uitdaging, zingeving, zelfontwikkeling en ongetwijfeld nog zoveel meer, geef je hen erkenning. En dat helpt heel wat.

*Gniffelt je team bij die extra mile en lopen ze al warm voor een uitdaging zoals een bedrijfsmarathon? Ook daarbij kan je ze maar beter begeleiden. Al was het maar om de knieën te sparen. Ontdek mijn multidisciplinair team en ondervind ook hier wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

220908_steenbruggerosan_heleenbecuwe_LR02
220908_steenbruggerosan_heleenbecuwe_LR03
220908_steenbruggerosan_heleenbecuwe_LR06
streepjes
220908_steenbruggerosan_heleenbecuwe_LR81

Maar mensen hebben ook hun grenzen.

Cijfers tonen hoe ziekteverzuim in België de laatste jaren aan het stijgen is. Niet enkel door burn-out, maar ook door chronische aandoeningen (hart- en vaatziekten, migraine, vermoeidheid, depressie, slaapproblemen …). De oorzaken van ziekteverzuim hebben veelal te maken met onderliggende levensstijlomstandigheden en -factoren zoals stress (work-life balance), voeding, slaap, beweging. Een ongezonde levensstijl verlaagt de vitaliteit van een werknemer. Hoe lager de vitaliteit, hoe gemakkelijker iemand z’n grenzen bereikt.

 

Laat ons ze samen verleggen.

In mijn praktijk zie ik hoe veel mensen niet weten wat een gezonde levensstijl is en hoe die te handhaven. Naast de een-op-eenbegeleiding ondersteun ik daarom ook groepen naar verandering toe. Omdat de energie van een groep motiveert. Omdat samen leuker is dan alleen. Via simpele lifestylehacks leer ik werknemers en bedrijven om de individuele en collectieve energie en vitaliteit te verhogen.

Tijdens een bedrijfstraject op maat voor 20 tot 50 werknemers zetten we in op individuele en groepssessies met focus op de BIG 6 van gezondheid. Ik daag jou en je bedrijf uit!

Ik geef alvast (drie van) de BIG 6 prijs en maak je warm om hiermee aan de slag te gaan:

EAT
Wist je dat gezonde tussendoortjes niet bestaan? Hoe meer je tussendoor eet, hoe minder energie je brein heeft. Je concentratie en daardoor ook je prestatie daalt. Het gaat dus niet enkel om wat je eet maar ook hoe (vaak) je eet.

DRINK
Wist je dat twee koffie’s per dag gezond zijn? Loop je vaker naar de koffiemachine? Mogelijks zul je je dan eerder moe dan energiek voelen. En je vergroot ook de kans op allerlei aandoeningen.

MOVE
In 2050 zal een sedentaire levensstijl waarschijnlijk de grootste doodsoorzaak zijn. Hoe vaak beweeg jij tijdens de dag? 'Sitting breaks' zijn fun!

Geprikkeld en benieuwd naar de volgende drie?

Contacteer me voor een vrijblijvende kennismaking. Voor je het weet volgen er vrij blijvende resultaten.

Denk je nu 'verdorie, dat klinkt allemaal zeer interessant maar op dit moment is er écht geen tijd'? Geef een seintje en ik stuur je met veel plezier een tweemaandelijkse reminder.

Warme groeten
Heleen

220908_steenbruggerosan_heleenbecuwe_LR06
220908_steenbruggerosan_heleenbecuwe_LR05