IMG_8777

Het hoofdorgasme

Migraine is een vasculaire vorm van hoofdpijn: als gevolg van veranderingen in de bloedsomloop in het hoofd treedt de hoofdpijn op. De hoofdpijn concentreert zich meestal rond één van de slapen, achter een oor of nabij een oog. Ook kan er uitstraling zijn naar de nek. De pijn kan enkele uren tot enkele dagen aanhouden, vaak in combinatie met misselijkheid, braken, overgevoeligheid voor licht, geluid, geuren, … Bij sommige migraine-lijders gaat een aura de aanval voor: gezichts-, gevoels-, reuk-, maar ook spraakstoornissen kunnen daar deel van uitmaken.

Migraine is een veel voorkomende aandoening die wel driemaal meer voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. De frequentie van aanvallen is voor elkeen anders. Er zijn heel wat zaken die migraine kunnen uitlokken zoals een allergie of intolerantie op voedingsmiddelen, maar ook een slechte leverfunctie, een slechte spijsvertering of constipatie (met zelf-intoxicatie). Ook hormonale factoren en stress en psychische problemen kunnen een impact hebben.

In de titel van deze blogpost verwijs ik naar migraine als een hoofd-orgasme. Wat betekent dit? Stikstofoxide is een stof die vaatwanden soepel, ontspannen en open houdt. Wanneer deze stof oxideert (door oxidatieve stress) kan het zijn functie niet meer vervullen. Dit resulteert in een vernauwing van de bloedvaten. Het lichaam zal hierop reageren met een stootdosis aan serotonine die brutaal de bloedvaten weer gaat verwijden. Dit op korte tijd samentrekken en vervolgens intens openzetten van de bloedvaten resulteert in migraine, een behoorlijk pijnlijk orgasme in het hoofd…

We moeten dus oxidatieve stress vermijden, willen we migraine aanpakken. Veel gevallen van migraine hebben een verband met een spijsvertering die fout loopt. Voedingsadvies kan dan ook een invloed hebben op de ernst en frequentie van aanvallen.

Wil je met de juiste voeding je migraine aanpakken? Neem contact op via info@heleenbecuwe.be Tijdens een intakesessie luister ik naar je verhaal. Daarna gaan we samen op weg om die migraine aan te pakken!

Tags: No tags

Comments are closed.