Chocolade, het is the guilty pleasure van velen. Als je gezonder wilt eten, betekent dat niet noodzakelijk dat je chocolade moet schrappen. Zo is cacao bijvoorbeeld een bron van magnesium. Door te kiezen voor donkere chocolade (min. 75% cacao) en/of chocolade met kokosbloesemsuiker in plaats van geraffineerde suikers kun je ‘gezond genieten’ van een stukje chocolade. Je kunt er ook creatief mee aan de slag gaan en zo nieuwe healthy treats mee maken. Eén van mijn cliënten maakte quinocolats nadat ik haar aanraadde om met mate voor donkere chocolade te kiezen.
Deze quinocolats zijn super gemakkelijk te bereiden. Je smelt 100 g. chocolade au bain marie, je voegt enkele eetlepels gepofte quinoa (te vinden in bijv. de bioplanet) toe. Je neemt een schotel waarop je de quinoa in hoopjes verspreidt. Zet de schotel in de koelkast en geniet een halfuurtje later van de heerlijke gestolde quinocolats. Je bewaart deze het best in de koelkast, want ze smelten behoorlijk snel.
In plaats van gepofte quinoa zou je ook gepofte rijst kunnen gebruiken. Experimenteren is leren.
Geniet!
*De kennis die ik deel is preventief en vervangt NOOIT de noodzakelijke medische behandelingen. Ik stel geen diagnoses en behandel geen ziekten.
BV Gezonder Leven, Hogekouterstraat 25, 9030 Mariakerke, BE1006441019
Woensdag 24 september | 18u-22u
The Plectrum, Gent
Tijdens Je Bloedsuikerspiegel: Anders Bekeken nemen drie experts – een diëtist, een apotheker en een kPNI-therapeut (alle drie met een orthomoleculaire achtergrond) – je mee in een verrassend en verhelderend verhaal over je bloedsuiker.
Wat is het écht, wat doet het met je lichaam, en hoe krijg je het op een natuurlijke manier terug in balans?