De herfst vraagt om soep. Dat is toch zo in mijn keuken. Een kom warme soep na een fietstocht door wind & regen is voor mij echt een vorm van comfort food. Ik hou van romige soepen. Courgette en kokosmelk zijn prima ingrediënten om die romige textuur te creëren in een soep.
Graag deel ik mijn recept voor een romige groene herfstsoep. Niet alleen het hoge comfortfood gehalte, maar ook de gezonde ingrediënten van deze soep voeden je mind & body.
Wat heb je nodig?
De bereidingswijze is simpel en verloopt in 5 stappen:
In ajuin zitten er heel wat polyfenolen. Polyfenolen zijn een familie van plantenverbindingen met verschillende heilzame gezondheidseffecten. In knoflook zitten heel wat vitamines en mineralen die een positieve impact kunnen hebben om je immuunsyteem. De naar anijs smakende venkel kan onder andere je spijsvertering bevorderen. Door courgette in soep te verwerken krijg je de bom aan mineralen die deze groente bevat binnen (in tegenstelling tot wat gebeurt bij het weggieten van kookvocht). 6-gingerol is de actieve stof in gember die onder andere ontstekingsremmende eigenschappen zou hebben. Kurkuma zorgt niet enkel voor een gele kleur, maar bevat ook de geneeskrachtige stof curcumine. Deze ontstekingsremmende, antioxiderende stof wordt echter het best opgenomen met wat zwarte peper erbij. Kruid jij je soep af met wat peper?
*De kennis die ik deel is preventief en vervangt NOOIT de noodzakelijke medische behandelingen. Ik stel geen diagnoses en behandel geen ziekten.
BV Gezonder Leven, Hogekouterstraat 25, 9030 Mariakerke, BE1006441019
Woensdag 24 september | 18u-22u
The Plectrum, Gent
Tijdens Je Bloedsuikerspiegel: Anders Bekeken nemen drie experts – een diëtist, een apotheker en een kPNI-therapeut (alle drie met een orthomoleculaire achtergrond) – je mee in een verrassend en verhelderend verhaal over je bloedsuiker.
Wat is het écht, wat doet het met je lichaam, en hoe krijg je het op een natuurlijke manier terug in balans?