WhatsApp Image 2020-10-19 at 11.57.01

Groene herfstsoep

De herfst vraagt om soep. Dat is toch zo in mijn keuken. Een kom warme soep na een fietstocht door wind & regen is voor mij echt een vorm van comfort food. Ik hou van romige soepen. Courgette en kokosmelk zijn prima ingrediënten om die romige textuur te creëren in een soep.

Graag deel ik mijn recept voor een romige groene herfstsoep. Niet alleen het hoge comfortfood gehalte, maar ook de gezonde ingrediënten van deze soep voeden je mind & body.

Wat heb je nodig?

 • 1 el kokosolie
 • 1 ajuin, fijn gesneden
 • 2 teentjes look, fijn gesneden of met lookpers
 • 1 cm verse gember, geraspt
 • 1 cm verse kurkuma, geraspt
 • 1 venkel, in stukken
 • 1 courgette, in plakjes
 • 400 ml water
 • 400 ml kokosmelk
 • Snuifje himalayazout
 • Zwarte peper

De bereidingswijze is simpel en verloopt in 5 stappen:

 • Verwarm de kokosolie in een pot en voeg de ajuin, look, gember en kurkuma toe. Laat 2 minuten stoven.
 • Voeg de venkel en courgette toe. Laat 2 minuten stoven. Roer goed zodat niets aanbrandt.
 • Voeg het water en de kokosmelk toe en plaats een deksel op de pot. Laat het geheel voor 20 minuten borrelen op een laag vuur.
 • Voeg het zout toe en mix tot een romige soep.
 • Serveer & geniet! 

In ajuin zitten er heel wat polyfenolen. Polyfenolen zijn een familie van plantenverbindingen met verschillende heilzame gezondheidseffecten. In knoflook zitten heel wat vitamines en mineralen die een positieve impact kunnen hebben om je immuunsyteem. De naar anijs smakende venkel kan onder andere je spijsvertering bevorderen. Door courgette in soep te verwerken krijg je de bom aan mineralen die deze groente bevat binnen (in tegenstelling tot wat gebeurt bij het weggieten van kookvocht). 6-gingerol is de actieve stof in gember die onder andere ontstekingsremmende eigenschappen zou hebben. Kurkuma zorgt niet enkel voor een gele kleur, maar bevat ook de geneeskrachtige stof curcumine. Deze ontstekingsremmende, antioxiderende stof wordt echter het best opgenomen met wat zwarte peper erbij. Kruid jij je soep af met wat peper?

Tags: No tags

Comments are closed.