210811_steenbruggerosan_heleenbecuwe_HR46
streepjes

Wie ben ik?

Mijn voedingsrelaas begon toen ik 16 was. Door aanhoudende spijsverteringsklachten (bloating, constipatie, diarree, braken, buikpijn, dyspepsie, ...), voortdurende sinusitis en opstoten van migraine begon een lange zoektocht, met diverse onderzoeken en adviezen, medicatie en diëten. Voeding werd dé focus in mijn leven, op een obsessieve en frustrerende manier. Stap voor stap ging ik door een uitdagend proces waarbij ik ontdekte hoe ik me kan voeden met natuurlijke en volwaardige voeding, aangepast aan de noden van mijn lichaam. Frustraties omwille van bijvoorbeeld die ‘kinder bueno’ die niet meer mocht, keerden om in een bewust kiezen voor voeding die me ondersteunt om fit en gezond te zijn. Ik ging van “ik moet…” naar “ik wil…” naar “ik doe…”.

Ik besloot dan ook om me bij te scholen tot voedingsdeskundige, waardoor ik nu als ervaringsdeskundige en professional anderen kan ondersteunen. Voeding heeft nog steeds een belangrijke plaats in mijn leven, maar nu op een positieve manier: ik geniet van gezond en lekker eten. Ik ben geboeid door gezonde lekkere voeding en deel mijn passie en inzichten graag met anderen. Mijn eigen ervaringen en competenties zet ik in om je te begeleiden naar een passende voedingskeuze, met aandacht voor natuurlijke en volwaardige voeding.

We voeden ons met meer dan voeding, daarom geef ik ook heel wat adviezen met betrekking tot slaap, ademhaling, drinken, beweging, sociale context. 

Wil je een afspraak maken?

Tijdens het intake consult bespreken we jouw gezondheids- en voedingsvragen. Jouw stoelgangpatroon kan heel wat informatie geven over je spijsvertering en gezondheid. Vul onderstaande vragenlijst in en neem deze mee naar het eerste consult.

   Jouw stoelgangpatroon

Tijdens het tweede consult bespreken we jouw voedingspatroon. Vul een week het voedingsdagboek in en neem dit mee naar het tweede consult.

   Jouw voedingsdagboek  

IMG_8670

Partners

Ik ben een grote voorstander van een holistische aanpak van gezondheid. Voor een benadering op maat werk ik dan ook graag samen met:

Chiropractor Gent: Jan Cnudde & Livia Lannoye

Osteopaat Hanne Sercu

Mattias Demol voor loopbaanbegeleiding en andere vormen van coaching

Soetkin van Your Path voor human design readings en coaching sessies, samen bieden we ook een traject aan met frequentietherapie

Opleiding

Mijn hobby is studeren. Ik blijf me bijscholen om cliënten optimaal te kunnen ondersteunen. M’n achtergrond als pedagoog en m’n kennis en ervaring als voedingsdeskundige zet ik in om cliënten optimaal te ondersteunen bij duurzame veranderingen.

Ik ben werkzaam in een multidisciplinaire praktijken in Gent en volg momenteel de KPNI opleiding.

Ik ben opgeleid als orthomoleculair voedingsdeskundige (Levensschool), volgde de medische basisopleiding (KPNI België), volgde het SIBO Mastery Program (the SIBO doctor) en tal van online webinars.

In 2018 schreef ik het boek ‘Oe ist?’, een boek over mentaal welbevinden dat door de uitgeverij Borgeroff & Lamberigts werd uitgebracht.

Ik heb de voorbije jaren gewerkt als voedingsconsulent in praktijk Adem, als educatief teamcoördinator bij TAJO vzw, als oprichter en coördinator van het postgraduaat Peer Support Coach bij Howest, als projectleider van Peer Support Vlaanderen bij Howest en als projectmedewerker bij Universiteit Gent.

Eerder behaalde ik de master in de Pedagogische Wetenschappen (Universiteit Gent) en m’n diploma van de Specifieke Lerarenopleiding (Universiteit Gent).

IMG_8881